Citronpepparrubbad lax med broccolipuré
Citronpepparrubbad lax med broccolipuré
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Citronpepparrubbad lax med broccolipuré

2.33 (3 betyg)

Helstekt laxsida i ugn med pepprigt täcke och citron, supergod vardagsmiddag.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
Till servering
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten. Mortla pepparsorterna och rör ihop med salt och citronskal (endast det gula).

  2. 2

    Täck laxsidan med pepparblandningen och lägg den i en oljad ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen). Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Mixa till en slät pure med en mixerstav.

  4. 4

    Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med potatis, broccolipuré och citronklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Smaksätt broccolipurén med pepparrot eller parmesan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar