För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronpepparrubbad lax med broccolipuré

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Helstekt laxsida i ugn med pepprigt täcke och citron, supergod vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten. Mortla pepparsorterna och rör ihop med salt och citronskal (endast det gula).
  2. Täck laxsidan med pepparblandningen och lägg den i en oljad ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen). Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Mixa till en slät pure med en mixerstav.
  4. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med potatis, broccolipuré och citronklyftor.

Tips

Smaksätt broccolipurén med pepparrot eller parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarinerad matjes

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Svärmor Britts citronsill

(40)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Laxbakelse

(67)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Citronpepparrubbad lax med broccolipuré

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Helstekt laxsida i ugn med pepprigt täcke och citron, supergod vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten. Mortla pepparsorterna och rör ihop med salt och citronskal (endast det gula).
  2. Täck laxsidan med pepparblandningen och lägg den i en oljad ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen). Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Mixa till en slät pure med en mixerstav.
  4. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med potatis, broccolipuré och citronklyftor.

Tips

Smaksätt broccolipurén med pepparrot eller parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarinerad matjes

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Svärmor Britts citronsill

(40)

Limegravad lax med gurksallad

(10)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Laxbakelse

(67)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)