Citronpepparrubbad lax med broccolipuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Helstekt laxsida i ugn med pepprigt täcke och citron, supergod vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten. Mortla pepparsorterna och rör ihop med salt och citronskal (endast det gula).
  2. Täck laxsidan med pepparblandningen och lägg den i en oljad ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen). Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Mixa till en slät pure med en mixerstav.
  4. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med potatis, broccolipuré och citronklyftor.

Tips

Smaksätt broccolipurén med pepparrot eller parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citronsill med purjolök

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • Till servering
  • 800 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar

Citronpepparrubbad lax med broccolipuré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Helstekt laxsida i ugn med pepprigt täcke och citron, supergod vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen i saltat vatten. Mortla pepparsorterna och rör ihop med salt och citronskal (endast det gula).
  2. Täck laxsidan med pepparblandningen och lägg den i en oljad ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Skär hela broccolin i mindre bitar (även stammen). Koka i saltat vatten tills den är mjuk. Mixa till en slät pure med en mixerstav.
  4. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med potatis, broccolipuré och citronklyftor.

Tips

Smaksätt broccolipurén med pepparrot eller parmesan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citronsill med purjolök

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)