Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Ljuvligt god kola med citron och ingefära som passar perfekt som godis på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp och koka utan lock tills smeten har en temperatur på 122–125°, eller håller för kulprov.
  2. Rör ner citronskal (endast det gula), citronsaft och ingefära. Häll kolan i en form (ca 25 x 15 cm) med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(8)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(93)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk malen ingefära

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Ljuvligt god kola med citron och ingefära som passar perfekt som godis på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp och koka utan lock tills smeten har en temperatur på 122–125°, eller håller för kulprov.
  2. Rör ner citronskal (endast det gula), citronsaft och ingefära. Häll kolan i en form (ca 25 x 15 cm) med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(8)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(2)

Lotta Lundgren - Syrat smör

(3)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(93)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies