Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ljuvligt god kola med citron och ingefära som passar perfekt som godis på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp och koka utan lock tills smeten har en temperatur på 122–125°, eller håller för kulprov.
  2. Rör ner citronskal (endast det gula), citronsaft och ingefära. Häll kolan i en form (ca 25 x 15 cm) med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-12-22

Alldeles för mycket smör, nästa gång sätter jag bara en klick.

Liknande recept

Spara recept

Äppelsallad med citrus

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Revbensspjäll till jul

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Syrat smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk malen ingefära

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ljuvligt god kola med citron och ingefära som passar perfekt som godis på julafton. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min + tid att stelna
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka upp och koka utan lock tills smeten har en temperatur på 122–125°, eller håller för kulprov.
  2. Rör ner citronskal (endast det gula), citronsaft och ingefära. Häll kolan i en form (ca 25 x 15 cm) med bakplåtspapper. Låt svalna. Skär i bitar och slå in i smörpapper.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-12-22

Alldeles för mycket smör, nästa gång sätter jag bara en klick.

Liknande recept

Spara recept

Äppelsallad med citrus

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Revbensspjäll till jul

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Syrat smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Snittar med fikon och stiltonost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med rödlök

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(220)