Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)