Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Lax i ugn med kräftsalsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax- och skaldjursgryta med saffran

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)