
Citronkokt torsk med räkor och dill
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g torsk i portionsbitar
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 150 g skalade räkor
- 1 dl hackad dill
- 1 tsk salt
- Citronsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl fiskbuljong
- 1 skivad morot
- 1 klyftad gul lök
- 1 lagerblad
- 1 citron, finrivet skal och saft
- salt
- Till servering
- 800 g kokt potatis
Gör så här
- Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
- Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
- Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Citronkokt torsk med räkor och dill
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
- Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
- Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!