För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(37)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(17)

Asiatisk fiskgryta

(11)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(14)

Moules-gryta torsk och räkor

(35)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 800 g kokt potatis

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg (1-5):
3 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 min. Smaka av med salt.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 min.
  3. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(37)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(17)

Asiatisk fiskgryta

(11)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(14)

Moules-gryta torsk och räkor

(35)