Citronkladdkaka
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

Citronkladdkaka

4.29 (7 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 stycken
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. 2

    Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.

  3. 3

    Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med vispad grädde.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar