Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En ljuvlig äppelefterrätt med smak av vanilj och pecannötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 4 hårda, syrliga äpplen, tärnade
  • 2 dl cider
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl grovt hackade pekannötter
  • Till servering:
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, spara dem. Blanda cider, 1 dl socker, vaniljstången och äppelbitarna i en kastrull och koka cirka 15 minuter utan lock.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, mjöl och mjölk. Koka cirka 10 minuter tills såsen tjocknat. Vänd ner nötterna.
  3. Häll äpplena och ciderlagen i en ugnsfast form eller fyra portionsformar. Bred över toscablandningen och sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa grädden med vaniljfröna och servera till de varma äpplena.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(172)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 vaniljstång
  • 4 hårda, syrliga äpplen, tärnade
  • 2 dl cider
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl grovt hackade pekannötter
  • Till servering:
  • 2 dl grädde

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En ljuvlig äppelefterrätt med smak av vanilj och pecannötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, spara dem. Blanda cider, 1 dl socker, vaniljstången och äppelbitarna i en kastrull och koka cirka 15 minuter utan lock.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, mjöl och mjölk. Koka cirka 10 minuter tills såsen tjocknat. Vänd ner nötterna.
  3. Häll äpplena och ciderlagen i en ugnsfast form eller fyra portionsformar. Bred över toscablandningen och sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa grädden med vaniljfröna och servera till de varma äpplena.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Äppelkaka med havregryn

Betyg
Betyg
(172)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)