Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

En ljuvlig äppelefterrätt med smak av vanilj och pecannötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 vaniljstång
  • 4 hårda, syrliga äpplen, tärnade
  • 2 dl cider
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl grovt hackade pekannötter
  • Till servering:
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, spara dem. Blanda cider, 1 dl socker, vaniljstången och äppelbitarna i en kastrull och koka cirka 15 minuter utan lock.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, mjöl och mjölk. Koka cirka 10 minuter tills såsen tjocknat. Vänd ner nötterna.
  3. Häll äpplena och ciderlagen i en ugnsfast form eller fyra portionsformar. Bred över toscablandningen och sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa grädden med vaniljfröna och servera till de varma äpplena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Glass med julsmak

(0)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Ingefärscheesecake

(4)

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 vaniljstång
  • 4 hårda, syrliga äpplen, tärnade
  • 2 dl cider
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl grovt hackade pekannötter
  • Till servering:
  • 2 dl grädde

Ciderkokta äpplen med toscatäcke

Betyg (1-5):
4.42 (12 betyg)

En ljuvlig äppelefterrätt med smak av vanilj och pecannötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, spara dem. Blanda cider, 1 dl socker, vaniljstången och äppelbitarna i en kastrull och koka cirka 15 minuter utan lock.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av sockret, mjöl och mjölk. Koka cirka 10 minuter tills såsen tjocknat. Vänd ner nötterna.
  3. Häll äpplena och ciderlagen i en ugnsfast form eller fyra portionsformar. Bred över toscablandningen och sätt in i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Vispa grädden med vaniljfröna och servera till de varma äpplena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Glass med julsmak

(0)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Ingefärscheesecake

(4)

Jultårta med saffran och apelsinsmörkräm

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies