Christinas frukostbröd

Betyg (1-5):
3.33 (54 betyg)

Med frukt och nötter!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 12 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl hackade hasselnöt
  • 2 dl havregryn eller basmüsli
  • 7.5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl eller vetemjöl till utbakning
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och rör ihop alla ingredienser, helst i en köksmaskin. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller rör ordentligt för hand med en rejäl slev. Degen ska vara kladdig. Låt degen jäsa 1 timme och 30 minuter under bakduk.
  2. Knåda in utbakningsmjölet i degen och kavla ut till en lång, crika 10 centimeter bred remsa, som är 1 ½ centimeter tjock. Skär cirka 20 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jäs bröden 30 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen cirka 12 minuter.

Servering

Servera gärna med färskost och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Vörtlimpor

(9)

Porterbröd med frukt

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Dinkelscones

(7)

Grova rågfrallor

(19)

Baguette med yoghurt

(25)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 12 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl hackade hasselnöt
  • 2 dl havregryn eller basmüsli
  • 7.5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl eller vetemjöl till utbakning
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrö

Christinas frukostbröd

Betyg (1-5):
3.33 (54 betyg)

Med frukt och nötter!

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:225-250º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet och rör ihop alla ingredienser, helst i en köksmaskin. Arbeta degen i maskin 10 minuter eller rör ordentligt för hand med en rejäl slev. Degen ska vara kladdig. Låt degen jäsa 1 timme och 30 minuter under bakduk.
  2. Knåda in utbakningsmjölet i degen och kavla ut till en lång, crika 10 centimeter bred remsa, som är 1 ½ centimeter tjock. Skär cirka 20 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Jäs bröden 30 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen cirka 12 minuter.

Servering

Servera gärna med färskost och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Vörtlimpor

(9)

Porterbröd med frukt

(0)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

(4)

Dinkelscones

(7)

Grova rågfrallor

(19)

Baguette med yoghurt

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies