Chorizo med bröd och olika toppingar
  • Tid 35 min

Chorizo med bröd och olika toppingar

2 (1 betyg)

En korv med bröd kan bli något alldeles extra om den serveras med olika toppingar. Välj en smakrik korv som chorizo att grilla och blanda ihop tre enkla sallader att lägga på korven, så är grillfesten snart igång.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

8 stycken
  • 8 chorizo
  • 8 korvbröd
  • ev rostad lök, till servering
Picklad vitkålssallad med kummin:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 100 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 tsk kumminfrön, rostade
Surimisallad:
  • 100 g surimistick (crabsticks), strimlade
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 rödlök, tunt skuren
  • salt och svartpeppar
Gurksallad:
  • 150 g skivad smörgåsgurka
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka koriander, finhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Grilla eller stek korvarna till fin färg.

Vitkålssallad:

  1. 1

    Koka upp vatten. Rör ner socker, salt och ättika tills allt löst sig. Vänd ner vitkål och kummin. Låt stå medan du förbereder resten av salladerna.

Surimisallad:

  1. 1

    Blanda surimi, majonnäs, yoghurt och rödlök, smaka av med salt och peppar.

Gurksallad:

  1. 1

    Hacka gurkan grovt och vänd runt med chili och koriander.

  2. 2

    Servera korvarna i bröden och toppa med de olika salladerna och ev rostad lök.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar