För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg (1-5):
4.2 (15 betyg)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bärbägare

(14)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg (1-5):
4.2 (15 betyg)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Vit chokladtryffel

(39)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Bärbägare

(14)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)