Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • våfflor
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)