Chokladtryffelkaka

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Helt underbar kaka som kan stå klar i kylen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 2.75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och 2 msk kakao till formen
  • Chokladglasyr
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk flytande honung
  • Till servering
  • vispad grädde, färska fikon eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det heta smöret över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt till en smet.
  3. Smöra en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter, och skaka om kakao så den täcker ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna.

Chokladglasyr:

  1. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Blanda ner honungen och rör till en jämn glasyr. Låt stelna till bredbar konsistens och bred sedan ut den på kakan.
  2. Servera med lättvispad grädde och färska fikon eller hallon.

Tips

Fördela smeten i två små formar (ca 18 cm i diameter). Lägg glasyr mellan kakorna och ovanpå när de kallnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2016-04-27

Den kakan var god, smalt som en mörk chokladpralin i munnen. Mums till kaffet!

Anna

2016-01-10

Det här var något alldeles überspeciellt i chokladupplevelse!

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 2.75 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • smör och 2 msk kakao till formen
  • Chokladglasyr
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk flytande honung
  • Till servering
  • vispad grädde, färska fikon eller hallon

Chokladtryffelkaka

Betyg (1-5):
3.64 (28 betyg)

Helt underbar kaka som kan stå klar i kylen.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Smält smöret och häll det heta smöret över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
  2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och sikta i vetemjölet. Rör försiktigt till en smet.
  3. Smöra en form med löstagbara kanter, 26 cm i diameter, och skaka om kakao så den täcker ordentligt. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar ut den. Låt kallna.

Chokladglasyr:

  1. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret och häll det över chokladen. Blanda ner honungen och rör till en jämn glasyr. Låt stelna till bredbar konsistens och bred sedan ut den på kakan.
  2. Servera med lättvispad grädde och färska fikon eller hallon.

Tips

Fördela smeten i två små formar (ca 18 cm i diameter). Lägg glasyr mellan kakorna och ovanpå när de kallnat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2016-04-27

Den kakan var god, smalt som en mörk chokladpralin i munnen. Mums till kaffet!

Anna

2016-01-10

Det här var något alldeles überspeciellt i chokladupplevelse!

Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies