Chokladtårta med daim

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (28 betyg)

Chokladtårta på botten av mandel, sirap och kakao som toppas med chokladgrädde och daim. Det här är tårtan för alla chokladälskare!

Tillagningstid: 45 minuter + 2 timmar i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mandel
  • 2 ägg, endast vitorna
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl kakao
  • Fyllning:
  • 400 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mini marshmallows
  • 2 dl hackad daim eller daimpuffar

Gör så här

  1. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Mixa mandeln fint i en matberedare. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda mandel, sirap och kakao. Vänd ner äggvitorna.
  3. Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

Fyllning

  1. Hacka chokladen till fyllningen fint. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt svalna något. Häll på godiset, tryck eventuellt ner det lite grann.
  2. Låt kakan stelna i kylskåp minst 2 timmar. Skär upp den i tunna bitar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Måste man ha så mycket mandel? gillar nämligen inte mandel!

2014-08-30

rita

Checkbox Coop

2014-04-14

@Anna Mandeln kan ersättas med hasselnötter eller valnötter.

Anna

2014-04-09

Kan man ersätta mandeln med något annat?

Checkbox Coop

2013-10-28

@Maria Det ska vara 0,5 dl kakao.

Maria

2013-10-28

hur mkt kakao???

Pernilla

2013-01-09

Den underbaraste tårta jag någonsin ätit! Dock väldigt mäktig, räcker otroligt länge.. Hackade även i några dumlekolor för att få mer smak :)

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g mandel
  • 2 ägg, endast vitorna
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 dl kakao
  • Fyllning:
  • 400 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mini marshmallows
  • 2 dl hackad daim eller daimpuffar

Chokladtårta med daim

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (28 betyg)

Chokladtårta på botten av mandel, sirap och kakao som toppas med chokladgrädde och daim. Det här är tårtan för alla chokladälskare!

Tillagningstid: 45 minuter + 2 timmar i kylskåp
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Mixa mandeln fint i en matberedare. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda mandel, sirap och kakao. Vänd ner äggvitorna.
  3. Häll smeten i formen och grädda cirka 15 minuter. Ta ut och låt botten svalna.

Fyllning

  1. Hacka chokladen till fyllningen fint. Koka upp grädden, dra kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Häll smeten i formen och låt svalna något. Häll på godiset, tryck eventuellt ner det lite grann.
  2. Låt kakan stelna i kylskåp minst 2 timmar. Skär upp den i tunna bitar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Måste man ha så mycket mandel? gillar nämligen inte mandel!

2014-08-30

rita

Checkbox Coop

2014-04-14

@Anna Mandeln kan ersättas med hasselnötter eller valnötter.

Anna

2014-04-09

Kan man ersätta mandeln med något annat?

Checkbox Coop

2013-10-28

@Maria Det ska vara 0,5 dl kakao.

Maria

2013-10-28

hur mkt kakao???

Pernilla

2013-01-09

Den underbaraste tårta jag någonsin ätit! Dock väldigt mäktig, räcker otroligt länge.. Hackade även i några dumlekolor för att få mer smak :)

Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)