Chokladswirlade maränger med bär och grädde
  • Tid 1 tim
  • Ugn 150º

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

3.25 (4 betyg)

Marängerna blir både vackra och goda då man swirlar marängsmeten med chokladsås. Toppa de färdiga marängerna med vispad grädde och färska bär så har du en underbar dessert.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

10 stycken
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm ättiksprit (12 %) eller citronsaft
  • 1 dl choklad- eller kolasås
3
  • äggvitor
Till servering:
  • vispad grädde
  • färska bär, t ex hallon och blåbär
Dryckestips:
  • Somersby sparkling rosé alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggvitor, ½ dl av sockret och ättiksprit eller citronsaft till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till en glansig, fast maräng. Ringla ner choklad- eller kolasås i marängen, varken blanda eller rör om. (Rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.)

  2. 2

    Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 45 min-1 ½ tim (beroende på hur stora de är). Marängerna ska lossna lätt från bakplåtspappret och kännas lätta.

  3. 3

    Låt marängerna kallna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill göra små maränger så räcker smeten till ca 40 stycken och tar ca 35 min i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar