Chokladrutor med solroskärnor
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º

Chokladrutor med solroskärnor

4.44 (9 betyg)

Halvsega härliga chokladrutor som reder sig själv i ugnen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk blockchoklad, gärna 70 %
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Garnering:
  • 0.5 dl solroskärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smör eller margarin i en stor kastrull. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt svalna lite. Blanda ner solroskärnor, ägg, socker, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna. Strö på solroskärnor till garnering.

  2. 2

    Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Servering

Kakan kan serveras med en klick grädde och bär. I stället för att garnera kakan med solroskärnor kan den efter gräddningen penslas med lite smält smör och garneras med kokos och/eller tårtgarnering t ex kulor eller strössel.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Dubbel sats av kakan ryms i en stor långpanna 30 x 40 cm. Grädda då ca 30 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jess

    Hälften av sockret, dubblade chokladen... Använde glutenfritt mjöl, hackade ner några mandlar och hällde i springform, smörad och beströdd med kokos. Kortade gräddningstiden något och grädde till :)