Chokladmousse med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad - Coop

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron - Coop

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus - Coop

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Banankaka med choklad och nötter - Coop

(16)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger - Coop

(110)

Chokladmousse med apelsinsås - Coop

(2)

Chokladmousse med nektariner - Coop

(6)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Chokladmousse med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Fruktsallad med nötter och mörk choklad - Coop

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron - Coop

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus - Coop

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Banankaka med choklad och nötter - Coop

(16)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger - Coop

(110)

Chokladmousse med apelsinsås - Coop

(2)

Chokladmousse med nektariner - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies