
Chokladmousse med apelsinsmak
Betyg (1-5):
Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 200 g mörk choklad
- 50 g smör
- 1 apelsin, finrivet skal
- 4 ägg
- 0.5 dl strösocker
- 2 dl naturgodis
Gör så här
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
- Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
- Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar
Liknande recept
Chokladmousse med apelsinsmak
Betyg (1-5):
Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
- Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
- Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jan
2016-11-20
Jättegod och enkel att göra