Chokladmousse med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

(13)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Chokladtoppar

(4)

Vit chokladtryffel

(37)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(113)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 4 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl naturgodis

Chokladmousse med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Superenkel att göra! Och supersmart att ha på vänt i kylskåpet.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull med smöret. Smält på låg värme under konstant omrörning tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet.
  2. Separera äggvitor och gulor i två bunkar. Vispa äggvitan fluffig men inte för hård (då kan moussen gryna sig). Vispa gulorna med sockret lätt fluffigt.
  3. Häll ner chokladen under omrörning i äggulevispet. Vänd varsamt ner äggvitan. Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen minst 30 min. Toppa med färgglada naturgodisar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan

2016-11-20

Jättegod och enkel att göra

Liknande recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

(13)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Chokladtoppar

(4)

Vit chokladtryffel

(37)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(113)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies