Chokladdoppade saffranskolasnittar
  • Tid 25 min
  • Ugn 180º

Chokladdoppade saffranskolasnittar

3.88 (8 betyg)

Saffranssmaken i kolasnittarna är något helt nytt. Mycket gott!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 180º

Ingredienser

40 stycken
  • 1 g saffran
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält 1 msk av smöret och rör ut saffranet i det.

  2. 2

    Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och arbeta till en jämn smet, använd gärna degkrokarna på elvispen.

  3. 3

    Dela degen i fyra bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till längder. Grädda dem gyllenbruna, ca 15 min.

  4. 4

    Skär längderna lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen. Låt svalna.

  5. 5

    Smält chokladen försiktigt i mikro eller i ett vattenbad och doppa några av kakorna. Låt några vara naturella. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ljuvliga både med och utan chokladdopp.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

11 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tea-Louice

    Bakade enligt receptet med 160 g smör och 5 dl mjöl. Blev för smuligt, tog i extra smör och sirap och då blev det ok. Bakade också i varmluft och fick då sänka temperaturen något och även tiden (ca 12 min istället för 15), men det kan ju vara olika från ugn till ugn.

  • Maria

    Blev för smulig deg men med lite mera smör blev de kanon :)

  • Berit stern

    De blev goda och fina, rekommenderar dock att ta lite mindre med mjöl. Gjorde dem utan choklad.

  • Ch

    Min smet blev bara smulor. Tillsätter extra smör och sirap så får vi se vad som händer...

Visa fler