Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Saffranssmaken i kolasnittarna är något helt nytt. Mycket gott!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:180º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 g saffran
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält 1 msk av smöret och rör ut saffranet i det.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och arbeta till en jämn smet, använd gärna degkrokarna på elvispen.
  3. Dela degen i fyra bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till längder. Grädda dem gyllenbruna, ca 15 min.
  4. Skär längderna lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen. Låt svalna.
  5. Smält chokladen försiktigt i mikro eller i ett vattenbad och doppa några av kakorna. Låt några vara naturella. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Ljuvliga både med och utan chokladdopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tea-Louice

2016-12-18

Bakade enligt receptet med 160 g smör och 5 dl mjöl. Blev för smuligt, tog i extra smör och sirap och då blev det ok. Bakade också i varmluft och fick då sänka temperaturen något och även tiden (ca 12 min istället för 15), men det kan ju vara olika från ugn till ugn.

Maria

2016-01-13

Blev för smulig deg men med lite mera smör blev de kanon :)

Berit stern

2015-12-12

De blev goda och fina, rekommenderar dock att ta lite mindre med mjöl. Gjorde dem utan choklad.

Ch

2015-12-06

Min smet blev bara smulor. Tillsätter extra smör och sirap så får vi se vad som händer...

Lisbeth Jönsson

2015-12-06

Har Coops recept på kolakakor,till 100 gram smör el margarin ,1 dl socker ,1 msk vanilj socker,1 msk sirap,2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver!Använder mixern till att blanda smeten!Tror att det funkar att tillsätta saffran,men den lilla mängdn borde räcka!

AM

2015-12-06

Tyvärr bakade jag enligt receptet. Allt flöt ihop på plåten.

E

2015-12-06

Bakade m 5 del vetemjöl, alldeles för torrt. blev smul

Eva-Lena

2015-11-29

Supergoda och ett tips: skippa chokladen. Jag tyckte de var godare utan den för då kommer både smaken av kola och saffran fram bättre.

Susanne, redaktör

2015-11-27

Hej! Korrekt mängd vetemjöl ska vara 5 dl. Tyvärr hade det smugit sig in ett fel i receptet, som nu är korrigerat.

Eva

2015-11-20

Det ska vara 5 dl mjöl i receptet och inte 1 dl som det står här på COOPs webbsida. Jag provade receptet och det kändes mycket konstigt med så lite mjöl. Kakorna blev konstiga och flöt ut på plåten.

Marie Karlsson

2015-11-18

Bakade dessa igår och tyckte de var väldigt kladdiga, så jag lade i dubbelt så mycket mjöl. Tyckte ändå de var kladdiga. Fast nu såg jag receptet i tidningen Mersmak och såg att det skulle vara 5 dl mjöl. Ska göra ett nytt försök med ett korrekt recept.

Liknande recept

Rickards kärleksmums

(4)

Chokladdoppad kokoskola

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

(4)

Bananchips och honungstryffel

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 g saffran
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g mörk choklad

Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Saffranssmaken i kolasnittarna är något helt nytt. Mycket gott!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:180º
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält 1 msk av smöret och rör ut saffranet i det.
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och arbeta till en jämn smet, använd gärna degkrokarna på elvispen.
  3. Dela degen i fyra bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till längder. Grädda dem gyllenbruna, ca 15 min.
  4. Skär längderna lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen. Låt svalna.
  5. Smält chokladen försiktigt i mikro eller i ett vattenbad och doppa några av kakorna. Låt några vara naturella. Låt stelna på bakplåtspapper.

Tips

Ljuvliga både med och utan chokladdopp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tea-Louice

2016-12-18

Bakade enligt receptet med 160 g smör och 5 dl mjöl. Blev för smuligt, tog i extra smör och sirap och då blev det ok. Bakade också i varmluft och fick då sänka temperaturen något och även tiden (ca 12 min istället för 15), men det kan ju vara olika från ugn till ugn.

Maria

2016-01-13

Blev för smulig deg men med lite mera smör blev de kanon :)

Berit stern

2015-12-12

De blev goda och fina, rekommenderar dock att ta lite mindre med mjöl. Gjorde dem utan choklad.

Ch

2015-12-06

Min smet blev bara smulor. Tillsätter extra smör och sirap så får vi se vad som händer...

Lisbeth Jönsson

2015-12-06

Har Coops recept på kolakakor,till 100 gram smör el margarin ,1 dl socker ,1 msk vanilj socker,1 msk sirap,2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver!Använder mixern till att blanda smeten!Tror att det funkar att tillsätta saffran,men den lilla mängdn borde räcka!

AM

2015-12-06

Tyvärr bakade jag enligt receptet. Allt flöt ihop på plåten.

E

2015-12-06

Bakade m 5 del vetemjöl, alldeles för torrt. blev smul

Eva-Lena

2015-11-29

Supergoda och ett tips: skippa chokladen. Jag tyckte de var godare utan den för då kommer både smaken av kola och saffran fram bättre.

Susanne, redaktör

2015-11-27

Hej! Korrekt mängd vetemjöl ska vara 5 dl. Tyvärr hade det smugit sig in ett fel i receptet, som nu är korrigerat.

Eva

2015-11-20

Det ska vara 5 dl mjöl i receptet och inte 1 dl som det står här på COOPs webbsida. Jag provade receptet och det kändes mycket konstigt med så lite mjöl. Kakorna blev konstiga och flöt ut på plåten.

Marie Karlsson

2015-11-18

Bakade dessa igår och tyckte de var väldigt kladdiga, så jag lade i dubbelt så mycket mjöl. Tyckte ändå de var kladdiga. Fast nu såg jag receptet i tidningen Mersmak och såg att det skulle vara 5 dl mjöl. Ska göra ett nytt försök med ett korrekt recept.

Liknande recept

Rickards kärleksmums

(4)

Chokladdoppad kokoskola

(0)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

(4)

Bananchips och honungstryffel

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies