Chokladdoppade kokoskakor

Betyg (1-5):
3.68 (22 betyg)

Kokoskakorna blir extra goda med den mörka chokladen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokos, smör och rivet citronskal (riv bara det gula på citronen). Låt smeten stå cirka 10 minuter så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
  2. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål som tål värme. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen. Doppa nedre delen av de kalla kakorna i chokladen, stryk bort överflödig choklad och ställ dem sedan upp och ner på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida Hallström

2013-10-28

Jag tyckte att det var jätte got allra godaste var chokladen

Grubbleri

2012-07-01

Smakar fan så mycket bättre utan citron. Kör med lite vaniljsocker så blir allt bra.

Liknande recept

Bananchips och honungstryffel

(0)

Chokladdoppade saffranskolasnittar

(8)

Brownies med kokos- och citrontäcke

(30)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffranscheesecake

(10)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g mörk choklad

Chokladdoppade kokoskakor

Betyg (1-5):
3.68 (22 betyg)

Kokoskakorna blir extra goda med den mörka chokladen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokos, smör och rivet citronskal (riv bara det gula på citronen). Låt smeten stå cirka 10 minuter så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
  2. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål som tål värme. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen. Doppa nedre delen av de kalla kakorna i chokladen, stryk bort överflödig choklad och ställ dem sedan upp och ner på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida Hallström

2013-10-28

Jag tyckte att det var jätte got allra godaste var chokladen

Grubbleri

2012-07-01

Smakar fan så mycket bättre utan citron. Kör med lite vaniljsocker så blir allt bra.

Liknande recept

Bananchips och honungstryffel

(0)

Chokladdoppade saffranskolasnittar

(8)

Brownies med kokos- och citrontäcke

(30)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffranscheesecake

(10)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(9)

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies