Chiligulasch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Kombinationen av vitlök, paprika och kummin gör gulascher rika i smaken.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.2 kg högrev eller nötbog i tärningar (cirka 1,5 cm)
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 finhackad röd chili ev mer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 500 g skalad, tärnad potatis

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna lätt i omgångar i hälften av smöret i en gryta. Ta upp köttet och stek löken i resten av smöret i grytan tills löken är genomskinlig. Lägg ner köttet i grytan igen.
  2. Stöt kummin i en mortel. Strö salt och paprikapulver överköttet. Tillsätt chili, vitlök och tomatpuré. Låt allt fräsa ett par minuter till.
  3. Tillsätt vatten och låt grytan sjuda under lock på svag värme i 1–1,5 timme.
  4. Lägg den tärnade potatisen i grytan. Låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med kryddorna. Är grytan för vattnig – koka ytterligare 30 minuter utan lock. Är det för lite vätska – häll på vatten till önskad konsistens.
  5. Servera direkt från grytan med citrussallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-09-29

En god gulasch där citrussalladen passar som pricken över i

BrittMarie

2013-09-11

Supergod och ännu godare dagen efter. :-)

Britta/webbredaktionen

2013-09-10

@Jatta Visst ska det var 1,2 kg.

sten wase

2013-09-10

eftersom jag bor i Thailand och där styckar man inte kött och fläsk som vi gör så gjorde jag detta recept med fläskkött och det blev väldigt gott enligt gästerna som å vi serverade grytan med ananas ris dvs ris blandat med hackad färsk ananasger en lite syrlig smak åt det annars så smaklösa riset

Jatta

2013-09-09

Det står 1,2g, men jag tror det ska vara 1,2 kg???

ilkka

2013-09-09

Hmmm, låter som ett recept att prova. Funderar på att göra den i min slowcooker istället, då får den stå o sjuda i cirka 6 till 8 timmar. Perfekt en höstsöndag!

Liknande recept

Karibisk köttgryta

(12)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Gremolatastekt biff

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.2 kg högrev eller nötbog i tärningar (cirka 1,5 cm)
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 finhackad röd chili ev mer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 500 g skalad, tärnad potatis

Chiligulasch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Kombinationen av vitlök, paprika och kummin gör gulascher rika i smaken.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna lätt i omgångar i hälften av smöret i en gryta. Ta upp köttet och stek löken i resten av smöret i grytan tills löken är genomskinlig. Lägg ner köttet i grytan igen.
  2. Stöt kummin i en mortel. Strö salt och paprikapulver överköttet. Tillsätt chili, vitlök och tomatpuré. Låt allt fräsa ett par minuter till.
  3. Tillsätt vatten och låt grytan sjuda under lock på svag värme i 1–1,5 timme.
  4. Lägg den tärnade potatisen i grytan. Låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med kryddorna. Är grytan för vattnig – koka ytterligare 30 minuter utan lock. Är det för lite vätska – häll på vatten till önskad konsistens.
  5. Servera direkt från grytan med citrussallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-09-29

En god gulasch där citrussalladen passar som pricken över i

BrittMarie

2013-09-11

Supergod och ännu godare dagen efter. :-)

Britta/webbredaktionen

2013-09-10

@Jatta Visst ska det var 1,2 kg.

sten wase

2013-09-10

eftersom jag bor i Thailand och där styckar man inte kött och fläsk som vi gör så gjorde jag detta recept med fläskkött och det blev väldigt gott enligt gästerna som å vi serverade grytan med ananas ris dvs ris blandat med hackad färsk ananasger en lite syrlig smak åt det annars så smaklösa riset

Jatta

2013-09-09

Det står 1,2g, men jag tror det ska vara 1,2 kg???

ilkka

2013-09-09

Hmmm, låter som ett recept att prova. Funderar på att göra den i min slowcooker istället, då får den stå o sjuda i cirka 6 till 8 timmar. Perfekt en höstsöndag!

Liknande recept

Karibisk köttgryta

(12)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Gremolatastekt biff

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies