För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chiligulasch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Kombinationen av vitlök, paprika och kummin gör gulascher rika i smaken.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg högrev eller nötbog i tärningar (cirka 1,5 cm)
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 finhackad röd chili ev mer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 500 g skalad, tärnad potatis
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna lätt i omgångar i hälften av smöret i en gryta. Ta upp köttet och stek löken i resten av smöret i grytan tills löken är genomskinlig. Lägg ner köttet i grytan igen.
  2. Stöt kummin i en mortel. Strö salt och paprikapulver överköttet. Tillsätt chili, vitlök och tomatpuré. Låt allt fräsa ett par minuter till.
  3. Tillsätt vatten och låt grytan sjuda under lock på svag värme i 1–1,5 timme.
  4. Lägg den tärnade potatisen i grytan. Låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med kryddorna. Är grytan för vattnig – koka ytterligare 30 minuter utan lock. Är det för lite vätska – häll på vatten till önskad konsistens.
  5. Servera direkt från grytan med citrussallad. Receptet på citrussalladen hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2020-03-26

Recept på citrussalladen?

Ulf

2018-09-29

En god gulasch där citrussalladen passar som pricken över i

BrittMarie

2013-09-11

Supergod och ännu godare dagen efter. :-)

Checkbox Coop

2013-09-10

@Jatta Visst ska det var 1,2 kg.

sten wase

2013-09-10

eftersom jag bor i Thailand och där styckar man inte kött och fläsk som vi gör så gjorde jag detta recept med fläskkött och det blev väldigt gott enligt gästerna som å vi serverade grytan med ananas ris dvs ris blandat med hackad färsk ananasger en lite syrlig smak åt det annars så smaklösa riset

Jatta

2013-09-09

Det står 1,2g, men jag tror det ska vara 1,2 kg???

ilkka

2013-09-09

Hmmm, låter som ett recept att prova. Funderar på att göra den i min slowcooker istället, då får den stå o sjuda i cirka 6 till 8 timmar. Perfekt en höstsöndag!

Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.2 kg högrev eller nötbog i tärningar (cirka 1,5 cm)
  • 2 msk smör
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 finhackad röd chili ev mer
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 500 g skalad, tärnad potatis
  • 1 tsk salt

Chiligulasch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Kombinationen av vitlök, paprika och kummin gör gulascher rika i smaken.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttbitarna lätt i omgångar i hälften av smöret i en gryta. Ta upp köttet och stek löken i resten av smöret i grytan tills löken är genomskinlig. Lägg ner köttet i grytan igen.
  2. Stöt kummin i en mortel. Strö salt och paprikapulver överköttet. Tillsätt chili, vitlök och tomatpuré. Låt allt fräsa ett par minuter till.
  3. Tillsätt vatten och låt grytan sjuda under lock på svag värme i 1–1,5 timme.
  4. Lägg den tärnade potatisen i grytan. Låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med kryddorna. Är grytan för vattnig – koka ytterligare 30 minuter utan lock. Är det för lite vätska – häll på vatten till önskad konsistens.
  5. Servera direkt från grytan med citrussallad. Receptet på citrussalladen hittar du här på Coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2020-03-26

Recept på citrussalladen?

Ulf

2018-09-29

En god gulasch där citrussalladen passar som pricken över i

BrittMarie

2013-09-11

Supergod och ännu godare dagen efter. :-)

Checkbox Coop

2013-09-10

@Jatta Visst ska det var 1,2 kg.

sten wase

2013-09-10

eftersom jag bor i Thailand och där styckar man inte kött och fläsk som vi gör så gjorde jag detta recept med fläskkött och det blev väldigt gott enligt gästerna som å vi serverade grytan med ananas ris dvs ris blandat med hackad färsk ananasger en lite syrlig smak åt det annars så smaklösa riset

Jatta

2013-09-09

Det står 1,2g, men jag tror det ska vara 1,2 kg???

ilkka

2013-09-09

Hmmm, låter som ett recept att prova. Funderar på att göra den i min slowcooker istället, då får den stå o sjuda i cirka 6 till 8 timmar. Perfekt en höstsöndag!

Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(5)

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)