Chili- och ingefärslax med broccoli
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Chili- och ingefärslax med broccoli

3.15 (98 betyg)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 1 dl cashewnötter
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
Till servering:
  • 3 dl ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.

  2. 2

    Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Broccolistjälkarna är också goda!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar