För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
3.17 (100 betyg)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • 500 g broccoli, i buketter
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Klassisk strömmingslåda

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Quinoasallad med rökt lax

(76)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • 500 g broccoli, i buketter
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
3.17 (100 betyg)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Klassisk strömmingslåda

(3)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Quinoasallad med rökt lax

(76)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)