Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(100)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • 500 g broccoli, i buketter
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • 500 g broccoli, i buketter
  • salt efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(100)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk strömmingslåda

Betyg
Betyg
(4)