Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
3.15 (98 betyg)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime i bitar
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • 600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 0.75 msk flingsalt
  • 2 msk olja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 1 dl cashewnötter
  • peppar efter smak
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Chili- och ingefärslax med broccoli

Betyg (1-5):
3.15 (98 betyg)

En lättlagad laxrätt kryddad med chili, ingefära och honung.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chili, ingefära, lime, honung och olja. Lägg laxen i ett ugnssäkert fat och fördela chiliblandningen över. Salta. Tillaga mitt i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, 20–25 minuter.
  2. Hetta upp olja i en wok. Lägg i broccoli och woka på stark värme några minuter. Tillsätt nötterna och woka ytterligare några minuter. Salta och peppra.

Tips

Broccolistjälkarna är också goda!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Örtfrittata - Coop

(2)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies