För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chili con carne med mifú

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Recept från valio och Jonas Cramby

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 330 g mifú peppar och chili
  • 1 chipotle chilifrukt, torkad
  • 2 ancho chilifrukter, torkade
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • 33 cl ljus öl
  • 410 g svarta bönor, avrunna och sköljda (bruttovikt)
  • salt och peppar
  • Pico de gallo
  • 250 g cocktailtomater, finhackade
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 2 jalapenos, finhackade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime
  • salt
  • Till servering
  • valio crème fraiche
  • tortillachips

Gör så här

  1. Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna tills det börjar dofta, lägg den i blöt i 20 minuter. Ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré.
  2. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med mifú i lite olja.
  3. Rör ner de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, svarta bönor och chilipuré. Låt puttra i 1 timme. Rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Pico de gallo:

  1. Blanda tomater, lök, jalapenos och koriander. Smaka av med lime och salt. Servera chilin med pico de gallo, creme fraiche och tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Clas

2018-07-21

Värt att notera är att man behöver röra i grytan då och då under tiden den puttrar, annars bränns redningen vid.

Liknande recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Värmande vegochili med avokado

(19)

Tacotårta med nachos

(6)

Currymasala med mifú

(7)

Texmexpanna med nachochips

(191)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 330 g mifú peppar och chili
  • 1 chipotle chilifrukt, torkad
  • 2 ancho chilifrukter, torkade
  • 1 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • 33 cl ljus öl
  • 410 g svarta bönor, avrunna och sköljda (bruttovikt)
  • salt och peppar
  • Pico de gallo
  • 250 g cocktailtomater, finhackade
  • 0.5 silverlök, finhackad
  • 2 jalapenos, finhackade
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime
  • salt
  • Till servering
  • valio crème fraiche
  • tortillachips

Chili con carne med mifú

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Recept från valio och Jonas Cramby

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta den torkade chilin i en torr stekpanna tills det börjar dofta, lägg den i blöt i 20 minuter. Ta bort kärnor och stjälk och mixa med lite av blötläggningsvätskan till en puré.
  2. Finhacka vitlök, gul lök, morot och selleri och stek tillsammans med mifú i lite olja.
  3. Rör ner de torra kryddorna och mjölet, tillsätt öl, svarta bönor och chilipuré. Låt puttra i 1 timme. Rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Pico de gallo:

  1. Blanda tomater, lök, jalapenos och koriander. Smaka av med lime och salt. Servera chilin med pico de gallo, creme fraiche och tortillachips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Clas

2018-07-21

Värt att notera är att man behöver röra i grytan då och då under tiden den puttrar, annars bränns redningen vid.

Liknande recept

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

(5)

Värmande vegochili med avokado

(19)

Tacotårta med nachos

(6)

Currymasala med mifú

(7)

Texmexpanna med nachochips

(191)