För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chicken à la King Kong

Betyg (1-5):
3.64 (50 betyg)

Drumsticks i ugn med färgglada tillbehör och bulgur.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 4 blekselleristjälkar
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • Buljong:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär blekselleri och morot i stavar. Dela paprikan i mindre bitar.

Buljong

  1. Koka upp vatten, grädde, vinäger, vitlök, chili och buljong i en kastrull. Salta och peppra.
  2. Fördela kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Slå på den kokande buljongen och sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Går även bra med kycklingklubbor, men dubbla då tiden i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kecka

2012-10-14

Enligt receptet som låg i matkassen ska det vara kyckling drumsticks, vilket också var med i kassen. Enkelt recept, bra smaker. Nästa gång kommer jag dock att reda såsen lite, så den blir aningens tjockare - gillar inte "blaskig" sås/sky. Tillagningstiden var helt lagom, drumsticksen var väldigt saftiga.

Louise

2012-10-11

Det hade ju varit bra om ni skickade med rätt del på kycklingen enligt det recept ni har..

eva

2012-10-09

lagat denna maträtt idag och det var riktigt gott

Kristina

2012-10-09

Lena - Detta är ju inte chicken a-la-king, utan a-la-king-kong ;-) Det ska knappast vara 4 kycklinglårfiléer utan 4 kycklinglår!

lena broström

2012-10-09

det här känner jag inte alls igen som chicken a la king, jag lagar med paprika,champinjoner,grädde,ris därtill-används till kycklingrester gärna grillade

Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(77)

Indisk kycklinggryta

(12)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(20)

Enkel fisksoppa

(34)

Blomkålssoppa med bacontopping

(23)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl bulgur
  • 4 blekselleristjälkar
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 kycklinglårfiléer
  • 0.5 tsk salt
  • Buljong:
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 salt

Chicken à la King Kong

Betyg (1-5):
3.64 (50 betyg)

Drumsticks i ugn med färgglada tillbehör och bulgur.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär blekselleri och morot i stavar. Dela paprikan i mindre bitar.

Buljong

  1. Koka upp vatten, grädde, vinäger, vitlök, chili och buljong i en kastrull. Salta och peppra.
  2. Fördela kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Slå på den kokande buljongen och sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Tips

Går även bra med kycklingklubbor, men dubbla då tiden i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kecka

2012-10-14

Enligt receptet som låg i matkassen ska det vara kyckling drumsticks, vilket också var med i kassen. Enkelt recept, bra smaker. Nästa gång kommer jag dock att reda såsen lite, så den blir aningens tjockare - gillar inte "blaskig" sås/sky. Tillagningstiden var helt lagom, drumsticksen var väldigt saftiga.

Louise

2012-10-11

Det hade ju varit bra om ni skickade med rätt del på kycklingen enligt det recept ni har..

eva

2012-10-09

lagat denna maträtt idag och det var riktigt gott

Kristina

2012-10-09

Lena - Detta är ju inte chicken a-la-king, utan a-la-king-kong ;-) Det ska knappast vara 4 kycklinglårfiléer utan 4 kycklinglår!

lena broström

2012-10-09

det här känner jag inte alls igen som chicken a la king, jag lagar med paprika,champinjoner,grädde,ris därtill-används till kycklingrester gärna grillade

Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

(77)

Indisk kycklinggryta

(12)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(20)

Enkel fisksoppa

(34)

Blomkålssoppa med bacontopping

(23)

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

(2)