
Cheesecake med oreobotten
Betyg (1-5):
Cheesecake med chokladbotten av oreokakor, frisk färskost och syrlig topping med passionsfrukt.
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g dubbla chokladkakor, t ex Oreo
- 25 g smör
- Fyllning:
- 500 g färskost
- 1 dl strösocker
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron, pressad saft
- Topping:
- 3 dl juice med smak av passionsfrukt
- 5 gelatinblad
Gör så här
- Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 små glas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.
Fyllning
- Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsocker och citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela den i glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping
- Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låt dem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.
Servering
Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.
Liknande recept
Cheesecake med oreobotten
Betyg (1-5):
Cheesecake med chokladbotten av oreokakor, frisk färskost och syrlig topping med passionsfrukt.
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 små glas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.
Fyllning
- Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsocker och citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela den i glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping
- Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låt dem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.
Servering
Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-10-15
Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2012-10-15
Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?