• Tid 35 min + tid att kallna

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

0 (0 betyg)

marmelad, färskost och grädde toppat med knäcke- crunch, smart, supergott och smidigt som dessert.

  • Tillagningstid 35 min + tid att kallna
  • Ingredienser 14

Ingredienser

6 portioner
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.

  2. 2

    Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.

  3. 3

    Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.

  4. 4

    Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar