För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

marmelad, färskost och grädde toppat med knäcke- crunch, smart, supergott och smidigt som dessert.

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelscones

(3)

Kesellabröd

(41)

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Dinkelscones

(7)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Pridefestival i glas

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

marmelad, färskost och grädde toppat med knäcke- crunch, smart, supergott och smidigt som dessert.

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nässelscones

(3)

Kesellabröd

(41)

Hallonsmoothie

(8)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Dinkelscones

(7)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Pridefestival i glas

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)