"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

marmelad, färskost och grädde toppat med knäcke- crunch, smart, supergott och smidigt som dessert.

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Örtfrittata - Coop

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Mango passion smoothie - Coop

(8)

Bananpannkakor - Coop

(32)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

"Cheesecake" med morotsmarmelad och knäckecrunch

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

marmelad, färskost och grädde toppat med knäcke- crunch, smart, supergott och smidigt som dessert.

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finriv morötterna. Blanda morötter och citron med vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda med pumpakärnor, mandel och kardemumma. Stek smulet krispigt i smör, honung och salt i en stekpanna under omrörning, ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med grädde och vaniljsocker. Skeda upp lite marmelad i små glas och sedan ett lager färskostvisp. Toppa med crunchet och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Örtfrittata - Coop

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Mango passion smoothie - Coop

(8)

Bananpannkakor - Coop

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies