Cheesecake med chokladbotten

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Mild chokladsmak och kall, frisk färskost toppat med gelé av syrarik passionsfruktsjuice.

Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 300 g dubbla chokladkakor, t ex Oreo
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft
  • Topping:
  • 3 dl juice med smak av passionsfrukt
  • 5 gelatinblad

Gör så här

  1. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 små glas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.

Fyllning

  1. Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsocker och citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela den i glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låt dem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.

Servering

Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2012-10-15

Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?

Liknande recept

Trifle med aprikos och passion

(3)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(4)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 300 g dubbla chokladkakor, t ex Oreo
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 500 g färskost
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, pressad saft
  • Topping:
  • 3 dl juice med smak av passionsfrukt
  • 5 gelatinblad

Cheesecake med chokladbotten

Betyg (1-5):
2.94 (17 betyg)

Mild chokladsmak och kall, frisk färskost toppat med gelé av syrarik passionsfruktsjuice.

Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Fördela i botten på 8 små glas, ska rymma ca 2 dl, som tål ugnsvärme.

Fyllning

  1. Blanda cream cheese, socker, ägg, vaniljsocker och citronsaft i matberedare till en slät kräm. Fördela den i glasen (bara ca 2/3 av glasen ska fyllas). Ställ glasen i vattenbad. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Topping

  1. Värm passionsfruktjuicen försiktigt. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter.Ta upp dem och låt dem rinna av.Rör ner dem ett i taget i den varma juicen.Ställ den svalt tills den börjar stelna.Fördela den på fyllningen i glasen och ställ kallt.

Servering

Choklad är alltid spännande att kombinera med vin, men här är chokladsmaken inte så dominerande. Cream cheese friskar upp anrättningen, och vi har dessutom den ganska syrarika passionsfruktjuicen som kommer att spela en ganska viktig roll.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2012-10-15

Hmm, visst finns det olika Oreos? Ska det vara med chokladfyllning?

Liknande recept

Trifle med aprikos och passion

(3)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(4)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies