Chaufförens ingefärssnaps - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (13 betyg)

En supergod och stark ingefärssnaps som passar perfekt som ett alkoholfritt allternativ till snapsen på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn i kylen
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk ingefära, finriven
  • 3 citroner, finrivet skal och saft
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 5 dl vatten
  • 20 kryddnejlikor
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp ingefära, citronskal (endast det gula), citronsaft, apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, vatten och nejlikor. Ta från värmen och rör ner honungen.
  2. Ta från värmen och rör ner honungen. Låt stå och dra ett dygn i kylen. Sila drycken och häll upp på flaska. Servera iskall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Karin, Det ska vara skalad ingefära. Lycka till! :)

Karin

2019-12-19

Ingefära med eller utan skal?

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmasvepta dadlar med äpple och salvia - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g färsk ingefära, finriven
  • 3 citroner, finrivet skal och saft
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 5 dl vatten
  • 20 kryddnejlikor
  • 2 msk honung

Chaufförens ingefärssnaps - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.85 (13 betyg)

En supergod och stark ingefärssnaps som passar perfekt som ett alkoholfritt allternativ till snapsen på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn i kylen
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ingefära, citronskal (endast det gula), citronsaft, apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, vatten och nejlikor. Ta från värmen och rör ner honungen.
  2. Ta från värmen och rör ner honungen. Låt stå och dra ett dygn i kylen. Sila drycken och häll upp på flaska. Servera iskall.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Karin, Det ska vara skalad ingefära. Lycka till! :)

Karin

2019-12-19

Ingefära med eller utan skal?

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmasvepta dadlar med äpple och salvia - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(9)