För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chapati (bröd)

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

De här bröden är viktiga! Goda att suga upp såsen med, och doften från pannan är magisk!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderdressing

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Frasig minipizza

(24)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Baguette med yoghurt

(25)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Chapati (bröd)

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

De här bröden är viktiga! Goda att suga upp såsen med, och doften från pannan är magisk!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Korianderdressing

(5)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Frasig minipizza

(24)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Baguette med yoghurt

(25)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)