Chapati (bröd)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

De här bröden är viktiga! Goda att suga upp såsen med, och doften från pannan är magisk!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Chapati (bröd)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

De här bröden är viktiga! Goda att suga upp såsen med, och doften från pannan är magisk!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)