För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chai-te

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

En hösttrötts tröst - en kopp värmande kryddigt te med mjölk och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk kardemummafrö
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 liter vatten
  • 4 msk råströsocker
  • 3 msk svarta teblad
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda kryddor och vatten i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter. Rör ner socker och te. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra ca 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll upp teet i ett glas eller en mugg och toppa med mjölken. Strö på lite socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2013-02-20

masala chai kokas traditionellt med mjölk och socker. därför är chai latte idiotiskt. korrekt benämning är masala chai.

Susanne

2012-10-11

Borde receptet inte heta Chai Latte eftersom det är mjölk i tédrycken?

Martin

2012-10-10

Håller helt med föregående talare...

Phoebe

2012-01-29

te heter chai på hindi/urdu. Att döpa den till chai tea låter som att kalla engelsk te för tea te. Det kallas för masala chai i Indien och Pakistan . Chai te är kaka på kaka

Liknande recept

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Saffranspannkaka

(12)

Kokostårta

(23)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk kardemummafrö
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 liter vatten
  • 4 msk råströsocker
  • 3 msk svarta teblad
  • 4 dl mjölk

Chai-te

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

En hösttrötts tröst - en kopp värmande kryddigt te med mjölk och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddor och vatten i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter. Rör ner socker och te. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra ca 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll upp teet i ett glas eller en mugg och toppa med mjölken. Strö på lite socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2013-02-20

masala chai kokas traditionellt med mjölk och socker. därför är chai latte idiotiskt. korrekt benämning är masala chai.

Susanne

2012-10-11

Borde receptet inte heta Chai Latte eftersom det är mjölk i tédrycken?

Martin

2012-10-10

Håller helt med föregående talare...

Phoebe

2012-01-29

te heter chai på hindi/urdu. Att döpa den till chai tea låter som att kalla engelsk te för tea te. Det kallas för masala chai i Indien och Pakistan . Chai te är kaka på kaka

Liknande recept

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Saffranspannkaka

(12)

Kokostårta

(23)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(10)

Tant Harriets pepparkakor

(53)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)