Chai-te

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

En hösttrötts tröst - en kopp värmande kryddigt te med mjölk och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk kardemummafrö
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 liter vatten
  • 4 msk råströsocker
  • 3 msk svarta teblad
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda kryddor och vatten i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter. Rör ner socker och te. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra ca 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll upp teet i ett glas eller en mugg och toppa med mjölken. Strö på lite socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2013-02-20

masala chai kokas traditionellt med mjölk och socker. därför är chai latte idiotiskt. korrekt benämning är masala chai.

Susanne

2012-10-11

Borde receptet inte heta Chai Latte eftersom det är mjölk i tédrycken?

Martin

2012-10-10

Håller helt med föregående talare...

Phoebe

2012-01-29

te heter chai på hindi/urdu. Att döpa den till chai tea låter som att kalla engelsk te för tea te. Det kallas för masala chai i Indien och Pakistan . Chai te är kaka på kaka

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Kvargglass med blåbär och honung

(5)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk kardemummafrö
  • 10 hela kryddnejlikor
  • 2 kanelstänger
  • 1 liter vatten
  • 4 msk råströsocker
  • 3 msk svarta teblad
  • 4 dl mjölk

Chai-te

Betyg (1-5):
3.62 (13 betyg)

En hösttrötts tröst - en kopp värmande kryddigt te med mjölk och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddor och vatten i en kastrull, koka upp och låt sedan sjuda ca 10 minuter. Rör ner socker och te. Ta kastrullen från värmen och låt teet dra ca 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna.
  2. Hetta upp mjölken och vispa den skummig med visp eller mjölkskummare. Häll upp teet i ett glas eller en mugg och toppa med mjölken. Strö på lite socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2013-02-20

masala chai kokas traditionellt med mjölk och socker. därför är chai latte idiotiskt. korrekt benämning är masala chai.

Susanne

2012-10-11

Borde receptet inte heta Chai Latte eftersom det är mjölk i tédrycken?

Martin

2012-10-10

Håller helt med föregående talare...

Phoebe

2012-01-29

te heter chai på hindi/urdu. Att döpa den till chai tea låter som att kalla engelsk te för tea te. Det kallas för masala chai i Indien och Pakistan . Chai te är kaka på kaka

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Kvargglass med blåbär och honung

(5)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(5)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(2)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Jordgubbs- och myntalassi

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies