Cataplana från Algarve
Cataplana från Algarve
  • Tid 40 min

Cataplana från Algarve

0 (0 betyg)

Matig gryta med skaldjur korv och fläsk, smaksatt med en salig blandning kryddor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g extra stora frysta räkor med skal
  • 150 g kryddstark korv, t ex linguica
  • 500 g benfritt fläskkött
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små röda chili
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater (400 g = 1 burk)
  • 1 tsk paprika
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 krm muskot
  • 2 krm kryddnejlikor
  • 2 krm kanel
  • 2 krm chiliflingor
  • 2 lagerblad
  • 2.5 dl vitt torrt vin eller fiskbuljong
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk färsk koriander eller rosmarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina räkorna. Skär korven i skivor och köttet i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Bryn först korv och kött i oljan i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter.

  2. 2

    Tillsätt burktomater, kryddor och vin eller buljong och låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Skiva tomaterna och skala räkorna och lägg i grytan. Hetta upp men koka inte. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkrydda.

Servering

Servera direkt ur grytan med 9 dl kokt ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar