Cataplana från Algarve

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Matig gryta med skaldjur korv och fläsk, smaksatt med en salig blandning kryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g extra stora frysta räkor med skal
  • 150 g kryddstark korv, t ex linguica
  • 500 g benfritt fläskkött
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små röda chili
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater (400 g = 1 burk)
  • 1 tsk paprika
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 krm muskot
  • 2 krm kryddnejlikor
  • 2 krm kanel
  • 2 krm chiliflingor
  • 2 lagerblad
  • 2.5 dl vitt torrt vin eller fiskbuljong
  • 3 tomater
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk färsk koriander eller rosmarin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tina räkorna. Skär korven i skivor och köttet i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Bryn först korv och kött i oljan i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter.
  2. Tillsätt burktomater, kryddor och vin eller buljong och låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Skiva tomaterna och skala räkorna och lägg i grytan. Hetta upp men koka inte. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkrydda.

Servering

Servera direkt ur grytan med 9 dl kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Goi Cuon

(9)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g extra stora frysta räkor med skal
  • 150 g kryddstark korv, t ex linguica
  • 500 g benfritt fläskkött
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 små röda chili
  • 1 msk olja
  • 400 g krossade tomater (400 g = 1 burk)
  • 1 tsk paprika
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 krm muskot
  • 2 krm kryddnejlikor
  • 2 krm kanel
  • 2 krm chiliflingor
  • 2 lagerblad
  • 2.5 dl vitt torrt vin eller fiskbuljong
  • 3 tomater
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk färsk koriander eller rosmarin
  • 1 tsk salt

Cataplana från Algarve

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Matig gryta med skaldjur korv och fläsk, smaksatt med en salig blandning kryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina räkorna. Skär korven i skivor och köttet i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Bryn först korv och kött i oljan i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök och chili och låt fräsa med ett par minuter.
  2. Tillsätt burktomater, kryddor och vin eller buljong och låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Skiva tomaterna och skala räkorna och lägg i grytan. Hetta upp men koka inte. Smaka av med salt och peppar och strö över örtkrydda.

Servering

Servera direkt ur grytan med 9 dl kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Musslor med rökt skinka

(0)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Goi Cuon

(9)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Dumplings med räkor, fläskkött och svamp

(46)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies