Carolas sabayonne
  • Tid 20 min

Carolas sabayonne

0 (0 betyg)

Servera till äppelkakan - eller till bär. Vill du ha mycket sås går receptet bra att dubblera.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 5

Ingredienser

6 portioner
  • 4 äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 3 msk honung
  • 1 krm havssalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggula, socker, citronsaft och honung i en bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa tills den tjocknar, vid 80-85°. (Var uppmärksam så det inte blir äggröra.)

  2. 2

    Lyft över bunken till ett iskallt vattenbad och rör sabayonnen kall. Smaka av med lite salt för att bryta sötman. Servera till t ex Mandel- och äppelkaka i långpanna.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar