Camillas bouillabaisse
  • Tid 1 tim

Camillas bouillabaisse

3.69 (13 betyg)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till garnering:
  • vattenkrasse
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta och putsa blåmusslorna. Släng de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem försiktigt. Fräs purjolök, vitlök, schalottenlök och chili i olivolja i en gryta tills de mjuknat och lägg i musslorna.

  2. 2

    Tillsätt vin och buljong. Koka under lock i cirka 3 minuter, lyft upp musslor och grönsaker. Släng de musslor som inte öppnat sig.

  3. 3

    Lägg i lagerblad, timjan och krossade tomater. Låt sjuda cirka 10 minuter. Lägg i örterna, tomaterna och all fisk utom laxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.

  4. 4

    Stek laxbitarna 2 minuter på varje sida. Lägg dem i grytan tillsammans med musslorna. Salta och peppra.

  5. 5

    Garnera med vattenkrasse. Camillas bouillabaisse, Fjällbackavarianten med både kokt och brynt fisk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar