För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tjockt skuren laxfilé
  • 1 tsk rökextrakt
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tigersås
  • 8 blötlagda grillspett
  • Grillad sötpotatis:
  • 500 g skalad sötpotatis skivad i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ananas- och räksalsa:
  • 1 ansad och finhackad färsk ananas
  • 400 g skalade, stora räkor
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

Cajunlax

  1. Blanda liquid smoke med vatten, salt och peppar, doppa laxskivorna i vätskan. Trä upp varje skiva på ett grillspett och grilla ca 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg upp laxen och ringla över tigersåsen. Servera tillsammans med grillad sötpotatis, ananas- och räksalsa.

Grillad sötpotatis

  1. Pensla sötpotatisskivorna med olivolja, salta och peppra. Grilla skivorna 7-10 minuter på varje sida, tills de känns mjuka.

Ananas- och räksalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

(1)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Fiskgratäng med räkor och dill

(152)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g tjockt skuren laxfilé
  • 1 tsk rökextrakt
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tigersås
  • 8 blötlagda grillspett
  • Grillad sötpotatis:
  • 500 g skalad sötpotatis skivad i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Ananas- och räksalsa:
  • 1 ansad och finhackad färsk ananas
  • 400 g skalade, stora räkor
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar

Cajunlax på spett med sötpotatis och ananas- och räksalsa

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Cajunlax

  1. Blanda liquid smoke med vatten, salt och peppar, doppa laxskivorna i vätskan. Trä upp varje skiva på ett grillspett och grilla ca 2 minuter på varje sida.
  2. Lägg upp laxen och ringla över tigersåsen. Servera tillsammans med grillad sötpotatis, ananas- och räksalsa.

Grillad sötpotatis

  1. Pensla sötpotatisskivorna med olivolja, salta och peppra. Grilla skivorna 7-10 minuter på varje sida, tills de känns mjuka.

Ananas- och räksalsa

  1. Blanda alla ingredienser. Servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

(1)

Torsk med musselsås i foliepaket

(2)

Fiskgratäng med räkor och dill

(152)