Caesarsallad (utan kyckling) med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.27 (15 betyg)

Grundreceptet till salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini, då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och kripsig sallad som numera är en klassiker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g romansallad eller annan grönsallad
  • 1 liten röd lök
  • 25 g hyvlad parmesan
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • svartpeppar
  • Krutonger:
  • 80 g lantbröd eller annat ljust bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med sardeller, citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med nymald peppar.
  2. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
  3. Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.

Servering

Servera till grillat, t ex kyckling, skaldjur, fisk.

Tips

Salladen passar också bra som för- eller lunchrätt. Lägg då på några hela sardellfiléer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk filodegspaj

(22)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(120)

Köttbullar med chèvre

(0)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Fyllda auberginer

(18)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g romansallad eller annan grönsallad
  • 1 liten röd lök
  • 25 g hyvlad parmesan
  • Dressing:
  • 1 ägg
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • svartpeppar
  • Krutonger:
  • 80 g lantbröd eller annat ljust bröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta

Caesarsallad (utan kyckling) med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.27 (15 betyg)

Grundreceptet till salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini, då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och kripsig sallad som numera är en klassiker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med sardeller, citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med nymald peppar.
  2. Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
  3. Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.

Servering

Servera till grillat, t ex kyckling, skaldjur, fisk.

Tips

Salladen passar också bra som för- eller lunchrätt. Lägg då på några hela sardellfiléer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk filodegspaj

(22)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Grönkålspaj med fetaost

(8)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(120)

Köttbullar med chèvre

(0)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Fyllda auberginer

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies