Caesarsallad seafood
  • Tid 40 min

Caesarsallad seafood

2.71 (24 betyg)

En härlig variant på klassisk caesarsallad. En twistad dressing med gräddfil, kapris och gräslök passar perfekt till räkor och mjukkokt ägg.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg räkor, färska
  • 4 st ägg
  • 4 st surdegsbröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk persilja, finhackad
Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • flingsalt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala räkorna och koka äggen i 4–5 min. De ska ha en krämig gula.

  2. 2

    Skär brödet i mindre bitar. Rosta till krutonger i en stekpanna med olivolja.

Dressing

  1. 1

    Vispa äggulor och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar. Rör ner gräddfil och smaksätt med vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Fördela räkor, äggklyftor, krutonger och persilja. Toppa med dressingen

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar