Caesarsallad seafood

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

En härlig variant på klassisk caesarsallad. En twistad dressing med gräddfil, kapris och gräslök passar perfekt till räkor och mjukkokt ägg.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg räkor, färska
  • 4 st ägg
  • 4 st surdegsbröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka äggen i 4–5 min. De ska ha en krämig gula.
  2. Skär brödet i mindre bitar. Rosta till krutonger i en stekpanna med olivolja.

Dressing

  1. Vispa äggulor och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar. Rör ner gräddfil och smaksätt med vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Fördela räkor, äggklyftor, krutonger och persilja. Toppa med dressingen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Räkbowl

(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg räkor, färska
  • 4 st ägg
  • 4 st surdegsbröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • flingsalt
  • peppar

Caesarsallad seafood

Betyg (1-5):
2.71 (24 betyg)

En härlig variant på klassisk caesarsallad. En twistad dressing med gräddfil, kapris och gräslök passar perfekt till räkor och mjukkokt ägg.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka äggen i 4–5 min. De ska ha en krämig gula.
  2. Skär brödet i mindre bitar. Rosta till krutonger i en stekpanna med olivolja.

Dressing

  1. Vispa äggulor och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar. Rör ner gräddfil och smaksätt med vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Fördela räkor, äggklyftor, krutonger och persilja. Toppa med dressingen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Pasta med kräftstjärtar

(83)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Bakad potatis med asiatisk räkröra

(18)

Färsk pasta med räkor och zucchiniblommor

(10)

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

(5)

Räkbowl

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies