Caesarsallad - grundrecept

Betyg (1-5):
3.45 (33 betyg)

Klassisk caesarsallad med saftig kyckling, grönsaker och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Stekt kyckling

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Caesarsallad - grundrecept

Betyg (1-5):
3.45 (33 betyg)

Klassisk caesarsallad med saftig kyckling, grönsaker och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Kycklingspett med hummus

(5)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Stekt kyckling

(1)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies