Caesarsallad - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Klassisk caesarsallad med saftig kyckling, grönsaker och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julkalkon med hemgjord senap

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl grovt bröd, små tärnat
  • 1 msk olivolja
  • 150 g rökt skinka (på bit)
  • 2 romansallad (140g per portion), rivna blad
  • 140 g champinjoner, skivade
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 krm salt
  • Sås
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10% eller kvarg
  • 3 msk vatten
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Caesarsallad - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Klassisk caesarsallad med saftig kyckling, grönsaker och knapriga krutonger. Som kronan på verket är den krämiga caesardressingen, här utan sardeller.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen till fin färg på båda sidorna. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 70°, ca 12 min.
  2. Vänd runt brödtärningarna i olja och salt och rosta på en plåt tillsammans med kycklingen. Ta ut krutongerna då de har fin färg och är krispiga. Stek skinkan i samma panna som kycklingen till fin färg.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
  4. Fördela sallad, champinjoner, lök, krutonger och skinkan på talrikar. Skär kycklingen i tunna skivor och dela upp på faten. Ringla över såsen vid servering och dra ett varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julkalkon med hemgjord senap

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Salvia- och citronfylld kycklingrullad

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Kycklingspett i citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg
Betyg
(16)