Caesarburgare
  • Tid 25 min

Caesarburgare

3.67 (3 betyg)

Att lägga kycklingfilé i ett hamburgerbröd tillsammans med bacon, sallad och rödlök och sedan ringla över en caesardressing är en strålande idé! Toppa med extra parmesan så blir det ännu godare.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 8 skivor bacon
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 20 g parmesan, hyvlad
2
  • kycklingfiléer
Caesardressing:
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2.5 dl neutral olja
  • 2 sardellfiléer (på burk), finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Caesardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt sardeller och vitlök. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär kycklingfiléerna i fyra tunna skivor. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidorna tills de är genomstekta med fin färg.

  3. 3

    Stek baconskivorna lätt knapriga. Fyll bröden med sallad, kyckling, bacon, skivad rödlök, dressing och mer hyvlad parmesan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en sallad av ingredienser som blev över och servera bredvid.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sara

    Svårt att hitta receptet när man söker då ni bytt plats på a och e