Bulgursallad med grillade tomater och halloumi
  • Tid 30 min

Bulgursallad med grillade tomater och halloumi

3.8 (5 betyg)

Vegetarisk sommarsallad med bulgur, grillade tomater och halloumi.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 200 g halloumi
  • 2 st knipplökar
  • 4 st tomater
  • 400 g vita bönor (1 burk)
  • 40 g rucola
Dressing:
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 st citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. 2

    Skär halloumi i skivor och grilla till gyllene färg.

  3. 3

    Dela löken och grilla den och tomater på båda sidorna 3–5 min.

  4. 4

    Blanda bulgur och sköljda bönor med strimlad grillad lök och dressing. Vänd försiktigt ner resten av ingredienserna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Salladen går lika bra att göra på couscous eller quinoa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar