Brydlings enchiladas
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Brydlings enchiladas

4 (9 betyg)

De här serverade vi på en gymnasieskola. Eleverna älskade dem!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.

  2. 2

    Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvan av tortillabröden och vik ihop.

  3. 3

    Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad, salsa och kryddig bönsallad.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elisabeth

    Det var jättegott! Tack.