Brydlings enchiladas

Betyg (1-5):
4.17 (12 betyg)

Vegetariska enchiladas som passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvan av tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad, salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Räktacos

(9)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g majskorn
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0.4 röd chili, hackad
  • 2 tomater, fintärnade
  • 250 g färsk grönkål eller 100 g fryst spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 tortillabröd
  • 0.5 tsk salt

Brydlings enchiladas

Betyg (1-5):
4.17 (12 betyg)

Vegetariska enchiladas som passar lika bra till mellanmål som middag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grill. Värm oljan i en stekpanna och fräs majs, lök, vitlök och chili under omrörning någon minut. Tillsätt tomater och grönkål lite i taget. När all grönkål sjunkit i volym, tillsätt spiskummin, salt och peppar.
  2. Ta pannan från värmen och vänd i crème fraiche och hälften av den rivna lagrade osten. Fördela fyllningen på ena halvan av tortillabröden och vik ihop.
  3. Lägg bröden på en plåt, strö på resten av osten och gratinera i ugnen till fin färg, ca 3 min. (Eller hetta upp olja i en stekpanna och stek halvmånarna på båda sidor till fin färg. Strö på resten av osten.)

Servering

Servera gärna Brydlings enchiladas med mixsallad, salsa och kryddig bönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-12-08

En favoriträtt här hemma!👍😋

Elisabeth

2016-08-23

Det var jättegott! Tack.

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Räktacos

(9)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies