Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg (1-5):
3.83 (30 betyg)

Kladdiga inuti och knapriga ovanpå - mums!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 150 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet. Häll den i en smord form, cirka 25x35 centimeter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.
  2. Gör glasyren så att den är färdig när kakan gräddats 15-20 minuter.
  3. Lägg ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm den under omrörning tills smöret smält. Bred glasyren över hela kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, 5-10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-10-28

Ser gott ut, ska prova direkt

Alfred Nyström

2015-06-19

Hej! Kakan blev jätte god och blev väldigt chokladig på ett bra sett för jag gillar mörk choklad!!!

Saga

2014-11-09

Kakan blev perfekt men glasyren såg ut som en katastrof.... Hoppas den blev god iallafall.

Annakarin

2012-07-11

Kakan blev helt perfekt. Fin och mycket god!

Britta/Webbredaktionen

2012-07-10

Att det skar sig kan bero på att smöret var för varmt.

Helena Ahl Larsson

2012-07-09

Fick skära bort brända kanter och hade den ändå inte inne så länge som det stod. Synd på så pass dyra ingredienser. Glasyren skar sig i kastrullen, vad gjorde jag för fel då? Svår att skära när den svalnat. Förhoppningsvis god... Helena

hej

2012-06-26

tror jag.

hej

2012-06-26

Det var en mycket god kaka.

Liknande recept

Saffransrulltårta med hallonfyllning - Coop

(16)

Saffransbulle med mandelmassa - Coop

(4)

Brioche saffransbullar - Coop

(19)

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Till formen:
  • 2 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Glasyr:
  • 150 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 citron, rivet skal

Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg (1-5):
3.83 (30 betyg)

Kladdiga inuti och knapriga ovanpå - mums!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
15 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet. Häll den i en smord form, cirka 25x35 centimeter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.
  2. Gör glasyren så att den är färdig när kakan gräddats 15-20 minuter.
  3. Lägg ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm den under omrörning tills smöret smält. Bred glasyren över hela kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, 5-10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-10-28

Ser gott ut, ska prova direkt

Alfred Nyström

2015-06-19

Hej! Kakan blev jätte god och blev väldigt chokladig på ett bra sett för jag gillar mörk choklad!!!

Saga

2014-11-09

Kakan blev perfekt men glasyren såg ut som en katastrof.... Hoppas den blev god iallafall.

Annakarin

2012-07-11

Kakan blev helt perfekt. Fin och mycket god!

Britta/Webbredaktionen

2012-07-10

Att det skar sig kan bero på att smöret var för varmt.

Helena Ahl Larsson

2012-07-09

Fick skära bort brända kanter och hade den ändå inte inne så länge som det stod. Synd på så pass dyra ingredienser. Glasyren skar sig i kastrullen, vad gjorde jag för fel då? Svår att skära när den svalnat. Förhoppningsvis god... Helena

hej

2012-06-26

tror jag.

hej

2012-06-26

Det var en mycket god kaka.

Liknande recept

Saffransrulltårta med hallonfyllning - Coop

(16)

Saffransbulle med mandelmassa - Coop

(4)

Brioche saffransbullar - Coop

(19)

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies