Broccolisoppa med svamptoast
  • Tid 30 min

Broccolisoppa med svamptoast

3.33 (6 betyg)

Grön, skön soppa med ostgratinerad champinjonmacka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
Svamptoast :
  • bröd
  • 2 msk smör
  • 250 g skivade champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 tsk soja
  • 100 g riven ost
  • 1.5 msk bladpersilja
Soppa:
  • 500 g broccoli
  • 1 hackad gul lök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm riven muskot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Svamptoast

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svampen tills de vätskat av sig. Strö över mjöl och rör om. Häll på mjölk och grädde under omrörning. Sänk värmen och låt stuvningen bli tjock. Smaksätt med soja, salt och peppar.

  2. 2

    Skiva bröden och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med svampstuvning och riven ost. Gratinera högt upp i ugnen på 225° tills osten smält och har fin färg, cirka 5 minuter. Toppa med persilja.

Soppa

  1. 1

    Skär broccoli i buketter och skiva de grova stjälkarna. Lägg broccoli, lök, vatten och buljong i en kastrull och låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Låt puttra 3 minuter till och krydda med salt, peppar och muskot.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pimpa soppan med en skvätt vitt vin och toppa med tärnad mozzarella.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Renée

    Jättegott! Tack vare svampmackorna blev det riktigt mättande.

  • Eleanor

    Jättegod och mättande. Har haft den många gånger som både huvudrätt och förrätt. Synd att tonårspojkarna inte tycker att soppa är riktig mat :) Detta har blivit min favoritsoppa.

  • Ella

    mycket gott!

  • Birgitta

    Gott! Bra att kombinera enkel soppa med god macka!

Visa fler