Brännvinsgravad lax

Brännvinsgravad lax

0 (0 betyg)

Alkohol är en utmärkt smakbärare och gör att laxen smakar fin-fint till buffén.

  • Ingredienser 6

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme

Ingredienser

10 portioner
  • 1.8 kg fryst och tinad laxsida med skinn
  • 1 dl salt
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl färsk dill
  • 2 msk grovkrossad svartpeppar
  • 1 dl kryddat brännvin, t ex Skåne Akvavit
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Frys laxen minst 2 dygn. Ta fram och låt den tina något. Dela laxen på mitten (ej längs med ryggraden). Lägg den största delen, med skinnsidan ner i en form med höga kanter, gärna lika stor som laxbiten.

  2. 2

    Gnugga in salt- och sockerblandningen på båda laxhalvorna. Strö över peppar och dill. Slå på brännvinet och lägg den andra laxbiten ovanpå med skinnsidan upp. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 24 timmar. Låt laxbitarna byta plats ett par gånger under tiden.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar