Bowl med sashimilax
  • Tid 10 min

Bowl med sashimilax

5 (1 betyg)

Sojadressingen får sin syra från ättika, krydda från ingefära och sötma från sirap. Den ringlas över mjäll lax och krispig sallad. Rostade sesamfrön och färsk koriander fullbordar rätten.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet (odlad)
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 50 g småbladig salladsmix
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 kruka koriander
Dressing:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna.

  2. 2

    Skär laxen i centimeterstora kuber. Fördela salladen i små skålar. Toppa med lax, chili och koriander. Häll över dressing och strö på sesamfrön.

Servering

Toppa eventuellt med krispiga sojabönor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt som förrätt men kan serveras med ris som en huvudrätt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Hur gott som helst 👌

  • Coop redaktör

    Till Natalie: Den odlade laxen är inga problem att äta rå. Lycka till! :)

  • Natalie

    Hej! hur vet man vilken lax som är ok att äta rå?