Bönpastasallad med grillbacon
Bönpastasallad med grillbacon
  • Tid 20 min

Bönpastasallad med grillbacon

4.75 (4 betyg)

En riktigt somrig pastasallad med grillbacon, hyvlad zucchini och fetaost. Grillbacon är skuret i lite tjockare skivor och har en fyllig röksmak.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

6 portioner
  • 450 g bönpasta, gärna fusilli
  • 225 g grillbacon
  • 150 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 zucchini, hyvlad
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar
Örtolja:
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.25 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten tills den är kall. Grilla eller stek baconet tills det är krispigt. Skär det i bitar.

Örtolja:

  1. 1

    Finhacka löken och alla örterna. Blanda med olja, vinäger, vitlök och salt. Vänd runt pastan med örtoljan, bacon, tomater och zucchini. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ulrika

    Väldigt gott. Alla barnen från 10 upp till 23 samt mannen tyckte detta var en supergod rätt. Dessutom tyckte de om färgen på pastan. :-) Men jag tog 300g fetaost, 1 HEL zuccini och 300g körsbärstomater.