Bönpastasallad med grillbacon

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En riktigt somrig pastasallad med grillbacon, hyvlad zucchini och fetaost. Grillbacon är skuret i lite tjockare skivor och har en fyllig röksmak.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 450 g bönpasta, gärna fusilli
  • 225 g grillbacon
  • 150 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 zucchini, hyvlad
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar
  • Örtolja:
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.25 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten tills den är kall. Grilla eller stek baconet tills det är krispigt. Skär det i bitar.

Örtolja:

  1. Finhacka löken och alla örterna. Blanda med olja, vinäger, vitlök och salt. Vänd runt pastan med örtoljan, bacon, tomater och zucchini. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2017-04-27

Väldigt gott. Alla barnen från 10 upp till 23 samt mannen tyckte detta var en supergod rätt. Dessutom tyckte de om färgen på pastan. :-) Men jag tog 300g fetaost, 1 HEL zuccini och 300g körsbärstomater.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 450 g bönpasta, gärna fusilli
  • 225 g grillbacon
  • 150 g körsbärstomat, delade
  • 0.5 zucchini, hyvlad
  • 150 g fetaost
  • svartpeppar
  • Örtolja:
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.25 kruka oregano
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk flingsalt

Bönpastasallad med grillbacon

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

En riktigt somrig pastasallad med grillbacon, hyvlad zucchini och fetaost. Grillbacon är skuret i lite tjockare skivor och har en fyllig röksmak.

Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten tills den är kall. Grilla eller stek baconet tills det är krispigt. Skär det i bitar.

Örtolja:

  1. Finhacka löken och alla örterna. Blanda med olja, vinäger, vitlök och salt. Vänd runt pastan med örtoljan, bacon, tomater och zucchini. Toppa med smulad fetaost och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2017-04-27

Väldigt gott. Alla barnen från 10 upp till 23 samt mannen tyckte detta var en supergod rätt. Dessutom tyckte de om färgen på pastan. :-) Men jag tog 300g fetaost, 1 HEL zuccini och 300g körsbärstomater.

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Bruschetta med kyckling

(8)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies