Böngryta med kantareller
  • Tid 30 min

Böngryta med kantareller

4.29 (7 betyg)

Smakrik vegetarisk gryta med bönor och kantareller.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g kantareller, på burk, avrunna
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 7 dl vatten
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g potatis, i bitar
  • 2 morötter, i slantar
  • 150 g purjolök, strimlad
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g blandade bönor, på burk (bruttovikt)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs kantarellerna i olja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, vin, buljongtärningar, timjan, potatis, morötter och purjolök.

  2. 2

    Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Rör ner crème fraiche och tillsätt bönorna. Smaka av med salt och peppar och servera när allt är varmt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Plocka egen svamp om det är säsong.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Mari: Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Eftersom det är både potatis och morot i grytan kan man ha den som ensamrätt, men både bröd och ris är förstås gott att servera till. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

  • Anonym användare

    Gott!

  • Mari

    Jättegod! Enkel att laga, med mycket smak. Jag halverade några brysselkål och lät koka med i grytan. Med vad är grytan tänkt att ätas? Med bröd, ris, sallad?